Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karpatka na krakersach"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
<strong>Marzenna Przeorska z Warszawy</strong>
Gotuję na mleku gęsty budyń (z obu opakowań), dodaję do niego cukry zwykły i wanilinowy. Studzę go. Następnie miksuję masło i ostrożnie łączę je z budyniem.
Robię polewę: rozpuszczam margarynę z wodą, kakao (i ew. cukrem). Dobrze mieszam, uważając, by jej nie zagotować.
Na dnie blaszki (moja ma 29 x 24 cm) układam warstwę krakersów, na nich rozprowadzam połowę kremu karpatkowego i przykrywam resztą krakersów.
Na wierzchu rozkładam resztę kremu i dekoruję strużkami polewy kakaowej.Źródło: Kobieta i życie