Desery Przepis na:
KARPATKA trochę inna

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9
Dodano: 26.02.2009
Odsłon: 2560
Składniki
- margaryna, 0,5 kostki
- mleko, 3/4 l
- mąka, 1 szklanka
- jajka, 4-5 szt.
- soda, 1 łyżeczka
- kream karpatka bez gotowania, 1 opakowanie
- smietana 30%, 0,5 l
- cukier waniliowy, 1 opakowanie
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Margarynę rozpuścic w szklance mleka, zagotowac. Dodac mąkę, mieszac aż ciasto bedzie odstawac od garnka. Wystudzić. Miksując (około 10 min) dodac jajka i sodę. Piec dwa placki w tem 180''C 20-30min. Piekarnik musi byc nagrzany.
-
Krem przygotowac wg. przepisu na opakowaniu. Smietanę ubic na sztywno z cukrem waniliowym. Na jeden placek nalożyc krem, na to śmietanę, przykryc drugim
Komentarze do przepisu (0)