Do góry

Dania główne Przepis na:

Kartofelki z mięsem

Kartofelki z mięsem

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 10590

Dodano: 05.02.2012

Odsłon: 52138

Smaczne.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do mięsa dodać przyprawy,jajko,namoczona i odcisnietą bułkę

  2. mięso dokładnie wymieszać

  3. ziemniaki obrać ,umyć i wydrążyć łyzeczką,do ziemniaków nałożyć mięso,lekko przycisnąć i układać w blaszce

  4. na każdy ziemniak położyć po kawałeczku masła

  5. piec do miękkości ziemniaków,podawać z surówkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 08 stycznia 2013 Robiłam,pyszne,polecam.Też się bałam,że nie upieką się surowe ziemniaki,ale super wyszło.Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 09 kwietnia 2012 Fajny pomysł do ulubionych!!!!!!Na pewno wypróbuję.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lukrowababeczka 07 lutego 2012 witam! mam zamiar jutro zrobić te ziemniaczki. Mam pytanie w ilu stopniach je piec? Mój piekarnik robi psikusy i boję się aby ziemniaki się nie spaliły. Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 07 lutego 2012 Smakowicie do ulubionych i wkrótce na obiadek:-)) Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 07 lutego 2012 Przepis stary, tyle że potrawa nazywa się "ziemniaki faszerowane". Pytanie, czemu z takim rozmachem? A jak nie znajdzie się aż tylu głodnych, to marnotrawstwo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiula288 07 lutego 2012 Też kiedyś takie cudo robiłam, tylko ziemniaki najpierw gotowałam w łupinkach : ) A i do mięska dodawałam podsmażone pieczarki z cebulką : ) Pyszne było.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń