Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka

Kartoflanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 412

Dodano:

Odsłon: 636

Tania i sycąca zupa

Składniki

  • Ćwiartka z kurczaka
  • 4 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • Sól
  • Kostka rosołowa
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę. Włożyć oczyszczone mięso razem z marchewką pokrojoną w kostkę. Dodać kostkę rosołową,liść laurowy,ziele angielskie i posolić do smaku. Gotować aż mięso będzie miękkie.

  2. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości.

  3. Cebulę poszatkować i zeszklić na margarynie. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dodać do zupy.

  4. Mięso wyjąć z garnka, obrać i dodać do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń