Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka

Kartoflanka

Autor: chimerax

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 121

Dodano: 13.01.2012

Odsłon: 5578

Zupa na zimowe dni

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z włoszczyzną i 1 plastrem wędzonki, posolić i gotować.

  2. Resztę boczku pokroić w kostkę. Na patelni usmażyć. Gdy już wytopi się tłuszcz zdejmujemy skwarki i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Zeszklić cebulę i dodać ją do gotującej się zupy.

  3. Gotować aż ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Wcześniej należy wyjąć plaster wędzonki, można go pokroić w kostkę i usmażyć.

  4. Podawać ze skwarkami z boczku i świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń