Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka w nowej odsłonie

Kartoflanka w nowej odsłonie

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 3488

Dodano:

Odsłon: 831

Czasem jest tak, że zupa, którą jadaliśmy od zawsze, inaczej przygotowana, zupełnie się zmienia i to na LEPSZE!!!

Składniki

  • wywar z kurczaka 1500 ml
  • ziemniaki młode 5-6 szt
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • boczek wędzony 200 g
  • zioła prowansalskie do smaku
  • kucharek do smaku
  • zielona pietruszka do podania
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojony w plastry czosnek. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i dodać do czosnku. Przyprawić i dusić do miękkości. Miękkie jarzyny zmiksować z przygotowanym wcześniej wywarem (można dodać ugotowanie mięso drobiowe).

  2. Boczek kroimy w paski i smażymy na patelni. Zupę podawać z posiekaną natką i usmażonym boczkiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń