Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 110
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 889
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 110
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 889
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka, zalać 6 szklankami wody. Dodać kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotować. Z mąki, jajka soli i odrobiny zagnieść ciasto, porwać na małe zacierki. Gdy zupa zacznie wrzeć wrzucić zacierki.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać czosnek, cebulę. Smażyć do momentu aż cebula będzie miękka. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać cebulę z czosnkiem i boczkiem. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego