Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kąski schabowe w papryce"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 21
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 418
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 243
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 21
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 418
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 243
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
55 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4-5 porcji
Schab kroję w plastry, a następnie w paski. Dodaję jogurt, paprykę, curry, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszam. Odstawiam na 2 godz. do lodówki.
Schab wyciągam widelcem z marynaty (dzięki temu pozbywam się jej nadmiaru). Podsmażam mięso na rozgrzanym oleju i duszę ok. 20 min.
Po tym czasie dodaję przecier oraz czosnek. Duszę jeszcze ok. 15 min, przyprawiam do smaku. Zestawiam z ognia i dodaję śmietanę. Dokładnie mieszam.
Przepis przysłała Monika Kubacka ze SzczecinaŹródło: Kobieta i życie