Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasutera- ciasto miodowe

Kasutera- ciasto miodowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 7995

Japońskie ciasto.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni.

  2. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodając stopniowo cukier i miód. Skończ ubijać gdy masa zrobi się puszysta i biała i nie będzie w niej kryształków cukru.

  3. Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąka.

  4. Piecz pół h (30 min). Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakiś czas aż ciasto ostygnie. Posyp cukrem pudrem a następnie pokrój w kwadraciki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 07 listopada 2014 No i zainteresowało mnie to wywołane do tablicy ciasto.Japońskie to raz, z miodem to dwa, a trzy to to, że skoro wywołane po trzech latach, musi być dobre bo inaczej by o nim zapomniano. Widzę tu ciacho proste, szybkie w przygotowaniu więc jak najszybciej je zrobię.A że ma niepochlebne komentarze? no cóż, nie każdy jest idolem smakerowym.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 08 marca 2013 No i przy okazji mały cud Nukleonowi wyszedł. Wlał do kwadratowej blaszki a upiekło się prostokątne:-)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nektarynka 24 stycznia 2013 Z tych ilości to podejrzanie duży ten gnieciuch wyszedł hahaha.No chyba że 3 łyżeczki proszku do pieczenia tak go rozniosły hahahaha.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

USMIECH 20 stycznia 2013 A gdzie fotka tego gniota w przekroju ? Przecież takie preferujesz :-)-)-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

USMIECH 14 września 2012 Co to jest ? ! ? ! ? ! Na 8 dag mąki (to około pół szklanki) 15 dag cukru (3/4 szkl) , 8 dag miodu ( 3 łyżki) i o zgrozo 3 łyżeczki proszku do pieczenia ! Chcesz ludzi potruć ? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

apolonia12 26 marca 2011 Poprostu pychotka! juz je robilam i naprawde boskie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 06 lutego 2011 O, nie znałam do tej pory żadnego japońskiego ciasta ani deseru "na słodko" :) Chętnie spróbuję, a na razie dodaję do ulubionych, żeby przepis mi się nie zapodział :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń