Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kasz jaglana z makiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Kaszę jaglaną przelej na sicie wrzątkiem. Dwie szklan ki wody zagotuj, wsyp kaszę. Ugotuj na małym ogniu (kasza powinna całkowicie wchłonąć wodę). Wsyp cukier waniliowy, dobrze wymieszaj. Kaszę przełóż do formy żaroodpornej, lekko ugnieć, wyrównaj.
Mak zalej wodą, gotuj ok. 30 minut. Odcedź, dwa razy zmiel. Dodaj żółtka i miód, wymieszaj. Białka ubij. Dodaj do masy makowej, wsyp rodzynki, delikatnie wymieszaj. Rozsmaruj na kaszy.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach (możesz też wykorzystać jabłka prażone), posyp cynamonem. Rozsmaruj na masie makowej. Piecz ok. 25 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie