Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza Bulgur z warzywami

Kasza Bulgur z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 420

Wstyd się przyznać….nigdy nie jadłam kaszy bulgur, aż do dnia wczorajszego. Zakochałam się w tej kaszy i Filip też ją zajadał ze smakiem – co Filip raczej nie jest zwolennikiem kasz. Do kaszy dodałam warzywa i mięso mielone. Wyszło smacznie, zdrowo i syto . Walkę z moją otyłością czas zacząć ????

Składniki

  • 2 woreczki kaszy bulgur
  • 300 g pieczarek
  • 1 cukinia
  • 1 większa czerwona papryka
  • 2/3 puszki groszku
  • 1 spora cebula
  • 2 marchewki
  • po 1 łyżeczce : słodka papryka mielona, przyprawa klasyczna grill
  • szczypta cząbru
  • 400 g mięsa mielonego
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu

    2. Cebulę obierz, cukinie umyj, osusz i przekrój , wydrąż gniazda nasienne. Marchewkę obierz i umyj. Paprykę umyj i osusz

    3. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki,pieczarki na 4 części, marchewkę zetrzyj na tarce

    4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, dodaj cebulę oraz marchew, gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki, cukinie oraz paprykę. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso , dodaj przypraw i wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Na 5 minut przed czasem dodaj groszku.

    5. Na talerz wyłóż kaszę i dodaj warzyw z mięsem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń