Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie lubiłam kaszy gryczanej jednak, po spróbowaniu tej kaszy ale prażonej zmieniłam o niej zdanie i jest teraz moją ulubioną kaszą :-)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
SOS: Mięso smażymy na margarynie do momentu zrumienienie - przekładamy do garnka starając się pozostawić jak najwięcej tłuszczy na patelni. Na pozostałym tłuszczu z mięsa smażymy cebulę pokrojoną w pół księżyce. Gdy cebula ładnie się zarumieni zalewamy ją woda i gotujemy na patelni. Co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką i skrobiąc pozostałe mięsko aby ładnie odeszło od patelni i zmieszało się z cebulą. Gdy woda się zagotuje przelewamy całość do garnka z podsmażonym mięsem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę do pieczeni. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Zagęszczamy wodą z mąką, i w razie potrzeby dosmaczamy solą, pieprzem, i vegetą.
BURAKI: Buraki gotujemy aż będą miękkie - studzimy. Następnie obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Siekamy w drobną kostkę cebulę i dodajemy do buraków. Dosmaczamy łyżką octu, 2-3 łyżkami oleju, solą, pieprzem i łyżka cukrem. Wszystko mieszamy i próbujemy czego brakuje, następnie dosmaczamy według uznania.
Kaszę gryczaną prażoną gotujemy tak jak na opakowaniu w osolonej wodzie. SMACZNEGO ............