Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako wielbicielka kaszy gryczanej polecam pyszne połączenie kaszy z sosem śmietanowo bardzo pieczarkowym:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 310
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 310
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Kaszę gryczaną /polecam prażoną/ gotujemy w osolonym wrzątku na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubsze plastry lub na ćwiartki /większe "okazy" na ósemki/. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy pieczarki i czosnek. Dusimy do czasu aż pieczarki będą miękkie. Wlewamy śmietanę i gotujemy na małym ogniu 2-3 min. ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerzach rozkładamy porcje kaszy i polewamy przygotowanym sosem. Możemy również kaszę dodać bezpośredni do sosu na patelni i wymieszać.