Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza jaglana a la kutia

Kasza jaglana a la kutia

Autor:

Przepisów i artykułów: 655 Ocena: 9868

Dodano:

Odsłon: 3692

kolejna przepyszna odsłona kaszy jaglanej. Zdecydowanie mniej kaloryczna wersja kutii, czyli jaglanka z makiem, daktylami i migdałami, polecam :-)

Składniki

  • kasza jaglana 5 dag
  • mak zmielony 3 - 4 łyżki
  • sól szczypta
  • suszone daktyle 4 - 5 szt.
  • migdały w płatkach 3 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną wypłukać na sitku. Wsypać do garnka do 1 szkl. wody, dodać zmielony mak, szczypte soli i pokrojone w kostkę daktyle. Gotować na małym ogniu ok. 15 - 20 min. Pod koniec można dodać miód lub cukier - opcjonalnie (mnie wystarczyła słodycz daktyli). Migdały uprazyć na suchej patelni. Cześć płatków dodać do kaszy, a resztą posypać wierzch. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń