Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna przepyszna odsłona kaszy jaglanej. Zdecydowanie mniej kaloryczna wersja kutii, czyli jaglanka z makiem, daktylami i migdałami, polecam :-)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 223
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 259
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22864
Pyszna babka dla miłośników kokosu
Odsłon: 228
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 223
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 259
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22864
Pyszna babka dla miłośników kokosu
Odsłon: 228
Składniki
Kaszę jaglaną wypłukać na sitku. Wsypać do garnka do 1 szkl. wody, dodać zmielony mak, szczypte soli i pokrojone w kostkę daktyle. Gotować na małym ogniu ok. 15 - 20 min. Pod koniec można dodać miód lub cukier - opcjonalnie (mnie wystarczyła słodycz daktyli). Migdały uprazyć na suchej patelni. Cześć płatków dodać do kaszy, a resztą posypać wierzch. Smacznego :-)