Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny dodatek do mięsa lub danie samodzielne dla miłośników kaszy jaglanej
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
cebulę pokroić i zeszklic na oliwie dodać przeciśnięty czosnek i przecier pomidorowy, chwilę przesmażyć, wsypać uprzednio spażoną kaszę jaglaną (koniecznie przepłukać i spażyć)! wlać gorącą osoloną wodę, dodać pokrojoną paprykę, tabasco i paprykę w proszku, zamieszać przykryć i dusić ok 10 min, mieszać co jakiś czas; następnie patelnię lub garnek, w którym gotujemy danie zawinąć w ręcznik i na 20 min pod kołderkę by kasza doszła do siebie. Na koniec dodać pokrojona natkę pietruszki i wymieszać. Pietruszka nie jest konieczna ale daje duży efekt wizualny... :-). Kasza świetnie smakuje w towarzystwie szynki serano, uprzednio wysmażonej na suchej patelni.