Do góry

Dodatki Przepis na:

Kasza jaglana na słodko

Kasza jaglana na słodko

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1551 Ocena: 6094

Dodano: 07.01.2017

Odsłon: 889

Super smakuje z cielęciną i drobiem.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę jaglaną zalać wodą wymieszaną z mlekiem, lekko posolić, dodać masło i gotować około 20 minut, następnie wystudzić. Jabłka obrać pokroić w cienkie plastry i lekko obsmażyć na maśle, śliwki zaś pokroić w paski. Przygotowane owoce razem z żurawiną wymieszać z kaszą, dodać cukier waniliowy, dosłodzić miodem i w razie potrzeby dosolić. Podawać do pieczonego drobiu, cielęciny i również jako samodzielne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń