Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 60
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 517
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 60
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 517
Składniki
Porcję kaszy zalać 3x większą ilością zimnej wody lub bulionu i gotować na małym ogniu pod przykryciem aż do wchłonięcia się płynu (ok. 15 minut).
Na patelni na 1 łyżce oliwy podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kosteczkę cukinię, od czasu do czasu zamieszać, doprawić solą i pieprzem.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze przez chwilę podsmażyć mieszając. Dodać przyprawy oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Mieszając smażyć przez ok. 2 minuty.
Wyłożyć na talerz, dodać pokrojone pomidory, doprawić solą oraz pieprzem, posypać posiekaną cebulą, posiekaną papryczką oraz bazylią lub rukolą. Skropić pozostałą oliwą.