Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jaglana z cukinią

Kasza jaglana z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 3866

Dodano:

Odsłon: 145

bardzo lubię to danie, jest lekkie i kremowe

Składniki

  • kasza jaglana 5-6 łyżek
  • cukinia
  • szpinak garść
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • sól, pieprz, ziarenka smaku
  • serek śmietankowy ziołowy 1-2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. kaszę zalać gorącą wodą, odcedzić, przepłukać zimną, znów gorącą i zimną (żeby pozbyć się goryczki), zalać gorącą wodą, wody musi być trochę ponad warstwę kaszy, dodać ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, w razie potrzeby dodać gorącej wody,
    2. cebule i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, dodać pokrojona w plastry cukinię, chwilę dusić razem, gdy kasza będzie na pół miękka, dodać warzywa, doprawić solą, dodać serek, chwile jeszcze pogotować,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń