Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, pożywne, zdrowe śniadanie, moje II-gie śniadanie do pracy :-)
Smak wiosny!
Odsłon: 680
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 680
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Kaszę opłukać na sitku gorącą wodą, wsypać razem z wiórkami do mleka z wodą, gotować ok. 20-25 min. na małym ogniu (aż kasza będzie miękka i wchłonie płyn). Lekko przestudzić, dodać miód (ilość w zależności od upodoban), żurawinę i gruszkę pokrojoną w kostkę. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)