Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza Jaglana z Karmelizowanymi Jabłkami.

Kasza Jaglana z Karmelizowanymi Jabłkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 309 Ocena: 4143

Dodano:

Odsłon: 6021

Propozycja na pyszne i sycące śniadanie.

Składniki

  • woreczek kaszy jaglanej
  • 1 szkl.mleka lub można zastąpić wodą
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki cukru
  • sok z 1/4 cytryny
  • cynamon do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w małym rondelku wg przepisu na opakowaniu,u mnie dziś na mleku.
    Jabłka umyć,oskrobać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę.
    Na rozgrzaną patelnie wsypujemy cukier,i wlewamy wyciśnięty sok z cytryny,podgrzewamy na małym ogniu do chwili gdy cukier zacznie brązowieć,następnie wrzucamy jabłka,dokładnie mieszamy,wsypujemy cynamon do smaku,podgrzewamy przez parę minut aż jabłka zmiękną.
    Do pucharku wkładamy połowę ugotowanej kaszy jaglanej,wykładamy jabłka,oraz resztę kaszy jaglanej,posypać szczyptą cynamonu i gotowe.
    Takie śniadanie smakuje na ciepło i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń