Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a staram się często na śniadanie jeść kaszę jaglaną, dodatek kwaskowatego smaku okazał się strzałem w 10 :-) polecam
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1cm kawałki. Do garnuszka wlać trochę wody, wsypać rabarbar, dodać 2 łyżeczki cukru (ilość zależy od upodobań) i gotowac na wolnym ogniu kilka min. aż rabarbar zmięknie i powstanie a'la dżem. Kaszę przepłukać na sitku i gotować w lekko osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 15-20 min. (aż kasza wchłonie wodę i zmięknie). Zdjąć z ognia, wsypać płaską łyżeczkę cukru, wlać mleko i wymieszać. Dodać dżem rabarbarowy, wymieszać, konsumować :-)