Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza kukurydziana z kefirem

Kasza kukurydziana z kefirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 494 Ocena: 9809

Dodano:

Odsłon: 267

Śniadaniowy specjał z południa kraju

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowałam kaszę w osolonej wodzie, na opakowaniu jest napisane , ze trzeba ją mieszać pięć minut ale tak naprawdę potrzebuje 10, aż stanie się miękka i gęsta.

    Na ugotowaną kaszę dodaję się kawałek masła i popija kefirem.

    Jest to przepis na śniadanie z przed 40 lat z samego południa kraju.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (38)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 stycznia pyszna kaszka,ale kochana ten przepis ma o wiele,wiele...więcej lat,pamiętam jak mnie moja mama raczyła taką kaszką:)
Świetna jest i teraz czasami robię...
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia Trzysetny przepis, brawo :)
Małe zaskoczenie, bo choć mieszkam na południu, to nigdy tego nie jadłem. Ale to pewnie z tego południa centralnego ;p
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 14 stycznia Bardzo lubie kasze kukurydziana i rzeczywiscie trzeba ja gotowac dluzej i caly czas mieszac, bo sie przypala. Czasami kupuje ,,instant" to idzie szybciej :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 14 stycznia Tak kiedyś wyglądały śniadania, szczególnie dla dzieci. Może czas do nich wrócić? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń