Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza kuskus z kolorowymi warzywami"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 649
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 649
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Kaszkę kuskus przesypuję do miski. Zalewam taką ilością wrzątku, by woda sięgała dwa centymetry powyżej powierzchni kaszy. Dodaję pokruszoną kostkę bulionową (warzywną lub drobiową). Mieszam całość starannie i odstawiam na 8-10 minut. W tym czasie kuskus wchłonie cały płyn i napęcznieje.
Cukinię szoruję, odcinam końcówki. Kroję warzywo w kostkę. Paprykę myję, pozbawiam nasion i kroję na kawałki. Opłukane pomidory dzielę na ósemki. Cebulę oraz czosnek obieram, drobno szatkuję.
Na dużej patelni rozgrzewam 2-3 łyżki oliwy. Wrzucam cebulę z czosnkiem, a po chwili cukinię i paprykę. Smażę krótko, aby warzywa pozostały chrupiące. Dodaję napęczniały kuskus oraz pokrojone pomidory. Mieszam całość delikatnie i podgrzewam razem 2-3 minuty. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dekoruję świeżą bazylią.Źródło: 100 rad