Do góry

Desery Przepis na:

Kasza kuskus ze szparagami

Kasza kuskus ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Kasza kuskus ze szparagami"

Składniki

  • pół szklanki kaszy kuskus
  • 2 marchewki
  • po 5 białych i zielonych szparagów
  • pierś kurczaka
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżka oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • po pół płaskiej łyżeczki estragonu i majeranku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Włóż mięso do miski, po czym zalej octem winnym wymieszanym z balsamicznym i oliwą. Dopraw solą, pieprzem, estragonem i majerankiem. Odstaw na pół godziny do zamarynowania, a następnie usmaż.

  2. Obrane i pokrojone w plastry marchewki ugotuj razem z pociętymi szparagami.

  3. Kaszę kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  4. Na koniec połącz wszystkie i schłodź w lodówce.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń