Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasza manna z sokiem borówkowym

Kasza manna z sokiem borówkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3743

Dodano:

Odsłon: 12207

pyszne

Składniki

  • 0,5 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 5 łyżek grysiku
  • sok z borówkami
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szklankę mleka zagotować, w drugiej szklance mleka rozpuścić grysik i cukier, wlać na gotujące się mleko i intensywnie mieszać aby nie zrobiły się grudki, gotować 5 min. Gorący grysik przelać do miseczek polanych wcześniej zimną wodą, gdy przestygnie wysypać z miseczek na talerzyki, udekorować sokiem borówkowym z owocami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Krzysia_123 30 października 2012 też spróbuję! za grysikiem nie przepadam, ale podane z jakimś sorbetem z Grycana musi być pycha! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 27 października 2010 Uwielbiam desery z grysiku - chyba sentyment z dzieciństwa. Super przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 21 października 2010 No imienniczko,brawo,niby proste a jednak ma to ''coś''!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulla 21 października 2010 Bardzo smakowite zdjęcie, w wolnym czasie wypróbuję w/w przepis, pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń