Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna to doskonały pomysł dla dzieci. Deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu a zarazem zdrowy, bo nie zawiera cukru.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Szklankę mleka zagotowujemy, wsypujemy kaszę, gotujemy i mieszamy do zgęstnienia. Konsystencja kaszy musi być dosyć gęsta, żeby kasza ładnie nam zastygła. Studzimy.
Foremkę - możecie użyć filiżanki, salaterki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową i przelewamy do niej ugotowaną kaszę (bez folii kasza tak ładnie nie wyjdzie z miseczki po ostygnięciu :)). Wkładamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu wykładamy ją na talerz i polewamy zmiksowanymi truskawkami. Prosto pysznie i zdrowo. Smacznego!