Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kasza z warzywami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 196
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 34
...ale pyszny.
Odsłon: 90
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 196
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 34
...ale pyszny.
Odsłon: 90
Składniki
Kaszę przepłucz na sicie, wsyp do garnka. Wlej tyle zimnego bulionu, by kasza była przykryta. Pozostaw na kilkadziesiąt minut do namoczenia. Następnie dolej wodę i ugotuj kaszę do miękkości.
25 minut przed końcem gotowania dopraw kaszę do smaku solą. Wsyp rozmrożony groszek, wymieszaj.
Cebulę oraz czosnek obierz i drobno poszatkuj. Oczyść marchewki, pietruszkę i seler. Warzywa pokrój na małe kawałki. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2-3 łyżki smalcu. Przesmaż na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj warzywa, chwilę smaż.
Boczek pokrój, wysmaż na patelni na chrupko. Przełóż do naczynia z warzywami. Dodaj kaszę z zielonym groszkiem. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, posyp majerankiem.
czas ok. 50 min; porcja – 620 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety