Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszka manna z migdałami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 125
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1305
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1066
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 125
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1305
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1066
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
Mleko wlej do rondelka z grubym dnem.
Dodaj łyżeczkę naturalnego masła, szczyptę soli i cukier. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, po czym wsyp kaszę i gotuj całość kilka minut, stale mieszając, by gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Pod koniec gotowania wsyp wiórki kokosowe i rozgniecione w moździerzu płatki migdałowe.
Przełóż gęstą kaszkę do miseczek i odstaw do ostygnięcia.
Gotowy deser wyłóż na talerze i udekoruj pokrojonymi truskawkami.
Czas: 45 min, 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV