Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza mi musi być nudna
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Do ugotowanej kaszy, dodajemy podsmażone pieczarki, cebulę i boczek, doprawiamy solą pieprzem, ulubionymi przyprawami, dodajemy przeciśnięty czosnek, namoczoną bułkę tartą i jajka. Wyrabiamy ciasto, tak by trzymało się razem, dodajemy bułkę, lub wodę według potrzeby. Formujemy klopsiki i pieczemy na złoty kolor.
Usuwamy tłuszcz z patelni, i wlewamy na patelnię fasolkę w zalewie pomidorowej, dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego, doprawiamy solą pieprzem, gdy się nam to zagotuje, wpuszczamy upieczone klopsiki, zmniejszamy ogień do minimum i chwilę razem podgrzewamy. Podajemy jako dodatek do mięs, czy ryb, lub jemy jako damie samodzielne.