Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotoo z kaszy pęczak z grzybami

Kaszotoo z kaszy pęczak z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 167

Dodano:

Odsłon: 5411

Szybkie i łatwe w przygotowaniu kaszotto z niewielką ilością składników, idealnie nadające się na bardzo dobry w smaku obiad.

Składniki

  • 300 g grzybów (świeże, suszone lub mrożone)
  • 1 cebula
  • 1 bulion grzybowy
  • ½ kostki bulionu warzywnego
  • 600 ml wody
  • 1 szklanka kaszy pęczak (2 torebki)
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • pieprz
  • 2 łyżki koperku (mrożony lub świeży)
  • 2 łyżki oliwy
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie w garnku i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby pokroić w kostkę i dodać do cebuli z czosnkiem – dusić przez 15 minut.

  2. W wodzie rozpuścić kostkę grzybową i warzywną.

  3. Do cebuli z grzybami dodać surową kaszę pęczak i zalać przygotowanym bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić do momentu aż kasza będzie miękka.

  4. Przed podaniem posypać koperkiem.

  5. WSKAZÓWKI
    - Pamiętajmy aby gotować kaszotto na małym ogniu i mieszać co jakiś czas aby się nie przypaliło, ewentualnie dolać niewielką ilość wody, jeśli się przypala.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń