Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto

Kaszotto

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7795

Dodano:

Odsłon: 4336

wersja dietetyczna dla 1 osoby

Składniki

  • 50 g kaszy gryczanej nieprażonej
  • 1 mała cebula
  • 4 pieczarki
  • 1 łyżeczka oleju
  • sół, pieprz, zioła prowansalskie
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać obrane i pokrojone pieczarki. Razem smażyć ok. 15 minut.
    Kaszę odcedzić i dodać na patelnię do cebuli i pieczarek, doprawić do smaku i wymieszać.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń