Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dodatek do obiadu zamiast ziemniaków.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Zagotować wodę, wsypać kaszę jęczmienną i gotować przez 45 minut. Następnie posolić, dodać masło, wsypać kaszę gryczaną, wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać do obiadu lub jako oddzielne danie z dodatkiem ziół.