Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto z kurkami i szpinakiem to bardzo szybkie danie w dodatku zdrowe i przepyszne. Takie kaszotto poza tym że jest samodzielnym daniem to będzie również idealnym dodatkiem do drobiu lub ryb.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 216
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2330
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 216
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2330
Składniki
Kaszę bulgur przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojony czosnek oraz oczyszczone kurki (Jak skutecznie oczyścić kurki?). Podsmażamy do momentu kiedy cebula zaczyna się rumienić czyli ok 3-4 minuty i całość przekładamy z patelni na talerz. Na patelnię wlewamy ok 2-3 łyżek oleju i wrzucamy szpinak. Smażymy go ciągle mieszając aż "zwiędnie". Odłożone przed chwilą kurki przekładamy na patelnię do szpinaku, dodajemy 2 łyżki serka i smażymy mieszając aż z serka powstanie delikatny sosik. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowaną kaszę bulgur, mieszamy i danie podajemy z dodatkiem szczypiorku lub natki pietruszki. Smacznego :)