Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z suszonymi pomidorami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
ok. 40 minut
Cebulę obrać, grubo posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić na kawałki. Liście jarmużu pokroić w paseczki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i pieczarki, smażyć 5 minut. Dodać jarmuż, smażyć kolejne 5 minut. Dołożyć kaszę. Podlać bulionem, a kiedy zawrze, zmniejszyć płomień i dusić 8 minut.
Suszone pomidory pokroić w paseczki. Tymianek opłukać, osuszyć, posiekać. Parmezan zetrzeć na grube wiórki. Kaszę z pieczarkami wymieszać z pomidorami, parmezanem oraz tymiankiem. Dolać śmietanę.
Przyprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco