Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla niespodziewanych gości
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Masło rozpuść i zostaw do ostygnięcia.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą, w drugiej misce wystudzone masło wymieszaj dokładnie z jajkami i kefirem, połącz wszystkie składniki. Nie doprowadź do ujednolicenia masy, musi być trochę grudkowa, bo inaczej muffinki będą twarde. Gruszki pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z kremem kasztanowym.
Formę do muffinek wypełnij kolorowymi bibułkami, do każdej nałóż 1,5 łyżeczki ciasta, na to łyżeczkę krem kasztanowo-gruszkowego i znowu 1,5 łyżeczki ciasta. Piecz w 200 st. C przez 17 minut (z termoobiegiem 180 st. C).
Białą czekoladę rozpuść na parze i wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej śmietanki, polewą ozdób muffinki i posyp kolorowymi posypkami. Smacznego! Marzec 2010r.