Do góry

Sałatki Przepis na:

Kaszubska sałatka śledziowa

Kaszubska sałatka śledziowa

Autor: Kitka80

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 408

Dodano: 22.10.2017

Odsłon: 1960

Kolejna sałatka.

Składniki

  • 400 g matiasów
  • 1-2 jabłka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • sok z cytryny
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 6 łyżek śmietany
  • sól,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Matiasy opłukać z oleju, włożyć do miski i zalać zimną przegotowaną wodą. Moczyć przez około 90 minut, następnie ponownie opłukać zimną wodą i pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń