Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 787
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 787
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Kawę zalej 200 ml wrzącej wody, kiedy się zaparzy przefiltruj. Gotowy napar utrzymuj w cieple. 2. Duży garnek do połowy napełnij wodą, zagotuj. Nad wrzątkiem zawieś garnuszek z żółtkami i miodem. Składniki te ubijaj na parze, aż powstanie gęsta kremowa masa. Dalej ubijając powoli dolej gorącą kawę oraz likier. Nie przerywając ubijania podgrzewaj na parze, aż poncz stanie się dobrze gorący. Uważaj aby napój się nie zagotował, w przeciwnym wypadku żółtka się zetną! 3.Gotowy poncz amaretto przelej do czterech ogrzanych szklaneczek. Posyp kakao, udekoruj wisienkami koktajlowymi (też amaretto) i natychmiast podawaj. Czas przygotowania: 20 minut.