Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa korzenna

Kawa korzenna

Autor: Joasia2

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 222

Dodano: 11.01.2011

Odsłon: 1378

Chociaż Boże Narodzenie już za nami, to aromat korzennych przypraw możemy zatrzymać na dłużej

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dobra mieloną kawę (ja użyłam Jacobs Kronung), wymieszać z cukrem waniliowym, cynamonem, kardamonem i gałką. Goździki rozbić w moździerzu* ale nie robić z nich zupełnego proszku, dodać do kawy. Dokładnie wymieszać, zamknąć w szczelnym słoiku. Delektować się korzenną kawą przez cały rok:) * jak ktoś nie ma moździerza, to goździki może z powodzeniem pokruszyć między dwoma deskami kuchennymi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 12 stycznia 2011 coś dla mnie, najlepszy sposób na rozgrzanie się :) dzięki za pomysł :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń