Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjna kawa z dodatkiem białej czekolady, liofilizowanych malin oraz bitej śmietany z dodatkiem owoców i likieru kokosowego.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 150
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 182
Smak wiosny!
Odsłon: 648
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 150
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 182
Smak wiosny!
Odsłon: 648
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy na dwie części i do połowy wkruszamy maliny. Z czekolady na szklankach robimy esy floresy. Szklanki wstawiamy na 10-15 minut do lodówki. W tym czasie podgrzewamy mleko i parzymy kawę i ubijamy śmietanę. Śmietankę, pokruszone maliny, cukier puder i likier ubijamy na sztywną pianę. Do szklanek wlewamy mleko i kawę. Na wierzch za pomocą szprycy/rękawa wykładamy śmietanę, posypujemy paloną czekoladą. Dekorujemy malinami i listkami mięty lub melisy. Podajemy od razu po przygotowaniu.