Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka wygląda całkiem niewinnie, jak zwykła, czarna kawa. Jednak już po pierwszym łyku wiemy, że po tej kawie lepiej nie wsiadać za kierownicę :)
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
Do porcelanowej filiżanki (inna może pęknąć) wsypać cukier (w zależności od upodobań) i zalać spirytusem - cukier powinien być odrobinę przykryty. Następnie podpalić spirytus.
Gdy cukier zacznie się karmelizować, dolać kawę. Do gotowego napoju dodać jeszcze łyżkę lub dwie spirytusu. Smacznego!