Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kawowa pianka z jeżynami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Następnie dolej do niej 1/3 szklanki wrzącej wody i rozpuść, mieszając.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Ubij na sztywno. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Dodaj do bitej śmietany. Dolej likier. Wymieszaj. Masę ostrożnie połącz z wystudzoną żelatyną.
Jeżyny przebierz, opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Połowę owoców dodaj do tężejącego kremu. Przełóż go do tortownicy z wysokim brzegiem. Wstaw do lodówki na 6 godzin.
Stężałą piankę wyjmij z tortownicy. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią biszkopty (z jednej strony). Obłóż nimi brzeg ciasta. Wstaw jeszcze na godzinę do lodówki. Przed podaniem wierzch pianki udekoruj odłożonymi owocami.Źródło: Naj