Do góry

Desery Przepis na:

Kawowe w czekoladzie

Kawowe w czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 2123

pyszne ciasto dla smakoszy kawy

Składniki

  • 125 g kostki margaryny
  • 3-4 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • szklanka mocnej kawy
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • polewa czekoladowa
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń