Do góry

Dania główne Przepis na:

Kebab po Jemensku

Kebab po Jemensku

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 28017

Cos innego na grilla. Bardzo proste w przygotowaniu.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pietruszke i miete drobno posiekac, czosnek zetrzec lub przecisnac przez praske.

  2. Przyprawy i reszte skladnikow dodac do miesa i dokladnie wyrobic.

  3. Formowac ''''kielbaski'''' i nadziewac na patyczki bambusowe. Opiekac na grillu lub w piekarniku ok 12 min.

  4. Podawac z salatka, pieczywem i innymi ''''grillowymi'''' dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bori64 24 marca 2013 Na pewno miały być dwie łyżki (a nie łyżeczki) pieprzu i łyżka chili? Obawiam się, że przy dosłownie takich proporcjach na 800 g mięsa to z tego wyjdzie potrawa w sam raz dla smoka wawelskiego... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malta14 05 maja 2011 Do ulubionych ... pogoda ladna do grillowania a wiec koniecznie wyprobuje

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 09 maja 2010 Cumin to mielony kmin rzymski... widzialam ostatnio w sklepie ze zdrowa zywnoscia, ale jezeli nie jest dostepny to mozna zastapic mielonym kminkiem.. chociaz to nie to samo.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

s3bi 08 maja 2010 napisz jeszcze gdzie można dostać cumin ? !!!!! :";10.217.16.188|83.8.2.157|1.1 fpk19.te.interia.pl:80 (squid/2.5.STABLE10)"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 20 kwietnia 2010 Ha, powoli sezon grillowy rusza, na pewno wykorzystam ten przepis!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń