Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko na obiad.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Składniki
Wykonanie: Mięso zmielić dwa razy, dodać bułkę tartą, jaja, sól, pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki do smaku i cebulę oraz kminek. Masę należy wyrabiać około ½ godziny wlewając w międzyczasie wodę około ½ szklanki, aż masa będzie odstawać od rąk. Następnie włożyć mięso do lodówki na pół godziny, Po czym formować jednakowej wielkości Kebapczeta ( 10 cm kiełbaski). Obtaczać w bułce tartej, smażyć na gorącym oleju, często obracając aby nie wyschły. Gotowe kiełbaski włożyć do garnka z przykrywką. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu wlać lekko osolony rozbity kefir i zalać mięsne kiełbaski (Kebapczeta) w garnku. Od razu podawać na stół z ugotowanymi ziemniakami na zimno lub na gorąco.