Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam przepis od koleżanki Asi z grupy i musiałam zrobić nie byłabym sobą :
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 635
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 635
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Cebulę oraz cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej
po czym posypać solą i wymieszać, odstawić na 3 godziny żeby puściło sok a cebula zmiękła.
Przełożyć do garnka smażyć około 40 - 45 minut.
Dodać ocet oraz cukier i dusić 20 minut często mieszając.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz resztę składników sypkich,
chwilę podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
Wystudzone zmiksować blenderem na gładką masę.
Ponownie całość zagotować.
Przełożyć do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ścierką. Zalać ciepłą wodą do połowy słoika i od zagotowania zmniejszyć ogień pasteryzować 15 minut.
Zostawić w garnku na noc lub wyłożyć na ręcznik do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Wyszedł mi dość pikantny ale moje dzieci taki lubią z tego przepisu wyszło mi 8 słoików 0,3 l.