Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojskie zawsze najlepsze wiemy co jemy ,bez konserwantów.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 134
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 134
Składniki
Cebulę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej,
posypać solą i odstawić na trzy godziny aby cukinia puściła sok a cebula zmiękła.
Przełożyć całość do garnka i smażyć około 40 minut.
Dodać ocet oraz cukier i dusić przez 20 minut często mieszając.
Następnie dodać koncentrat
oraz resztę składników sypkich,
chwilę podsmażyć i odstawić do ostygnięcia.
Wystudzone zmiksować blenderem na gładką masę. Ponownie całość zagotować.
Przełożyć do słoików.
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ścierką. Zalać ciepłą wodą do 3/4 słoika i od zagotowania pasteryzować 10 - 15 minut.
Wyjąć z garnka i postawić na ręczniku do góry dnem do całkowitego wystygnięcia i aby pokrywki za ssały.