Do góry

Przetwory Przepis na:

Keczup z cukinii wg. przepisu Basi

Keczup z cukinii wg. przepisu Basi

Autor: wkuchniiogrodzie

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 112

Dodano: 17.07.2017

Odsłon: 1382

Do pizzy, kanapek pyszny keczup bez konserwantów

Składniki

  • 1,5 kg obranej cukinii 0,5 kg cebuli
  • 1/2 l przecieru pomidorowego 30%, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczka curry
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zmielić i nasolić 3 łyżeczkami soli na noc. Potem odcisnąć i dodać 40 dag cukru, niepełną szklankę cukru i gotować przez 30 min.

  2. Dodać:
    1/2 l przecieru pomidorowego 30%,
    2 łyżeczki soli,
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczka curry
    Gotować wszystko 15 min na niewielkim ogniu ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.

  3. Zmiksować gorące wlać do wyparzonych słoiczków. Przewrócić do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń