Przetwory Przepis na:
Keczup z cukinii wg. przepisu Basi

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 167
Dodano: 17.07.2017
Odsłon: 1485
Do pizzy, kanapek pyszny keczup bez konserwantów
Składniki
- 1,5 kg obranej cukinii 0,5 kg cebuli
- 1/2 l przecieru pomidorowego 30%, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczka curry
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Zmielić i nasolić 3 łyżeczkami soli na noc. Potem odcisnąć i dodać 40 dag cukru, niepełną szklankę cukru i gotować przez 30 min.
-
Dodać:
1/2 l przecieru pomidorowego 30%,
2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka papryki słodkiej
1/2 łyżeczka curry
Gotować wszystko 15 min na niewielkim ogniu ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. -
Zmiksować gorące wlać do wyparzonych słoiczków. Przewrócić do góry dnem.
Komentarze do przepisu (0)