Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kefirowe ze śliwką i nutą imbiru"
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6421
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 167
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6421
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 167
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Składniki
25 min • Porcja ok. 120 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 3-4 porcje
Kefir miksuję z jajkami i szczyptą soli, dodaję cukier, imbir i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Śliwki myję, osuszam, usuwam z nich pestki, miąższ kroję w plasterki.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość klarowanego masła, nakładam łyżką porcje ciasta. Układam na nich plastry śliwek a następnie odwracam placuszki i smażę je z drugiej strony. Posypuję cukrem pudrem.
Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie