Do góry

Desery Przepis na:

Keks

Keks

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 533

Dodano:

Odsłon: 3352

Szybki i dobry.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białka na sztywną pianę.

  2. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Wlać spirytus, mąkę, bakalie (ja dałam kolorowy ananas, daktyle, suszoną żurawinę) oraz pianę z białek. Dodać proszek do pieczenia. Wymieszać na najwolniejszych obrotach.

  3. Piec w temp. 150-170 stopni. Ja Piekłam ponad 1 godzine, ale sprawdzałam patyczkiem czy upieczone.

  4. Ciasto jest raczej wilgotne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń