Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks galaretkowy"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 436
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 68
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 436
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 68
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy
Ciasto: jajka ubij z cukrem. Wsyp 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem. Wlej wodę i olej, połącz. Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z resztą mąki. Oddzielnie wlej do keksówek. Piecz 25 min w 170°C. Ostudź.
Na jasny biszkopt wyłóż umyte truskawki. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, polej truskawki. Schłodź. Ułóż ciemne ciasto, schłodź.
Masa: żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Ostudź. Kremówkę ubij z połową cukru pudru, dodaj żelatynę, schłodź. Truskawki zmiksuj z resztą cukru. Wlej do kremówki, połącz. Masę rozsmaruj na cieście. Ostudź, udekoruj.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie